Τζόγος

Για την οικογένεια του εθισμένου

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεται μια τέτοια κατάσταση. Για να μπορέσουμε να στηρίζουμε το οικογενειακό περιβάλλον του εθισμένου έχουμε δημιουργήσει τις οικογενειακές ομάδες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.

Για τον εθισμένο από τον τζόγο

Στο κέντρο μας αντιμετωπίζουμε τον εθισμό στο τζόγο με τη προσέγγιση των 12 βημάτων. Δουλεύουμε με την άρνηση του εθισμένου και αναδεικνύουμε τις συνέπειες του παιχνιδιού. Χτίζουμε την αυτοεκτίμηση του και τον βοηθάμε να βάλει στη θέση του τζόγου άλλα πράγματα που τον ευχαριστούν.

Θεραπεία με τα 12 βήματα

Ένα βήμα τη φορά

Στη διαδικασία του προγράμματος μας έχουμε εντάξει και δουλεύουμε και τη διαδικασία των 12 βημάτων σε καθημερινή βάση. Η καθημερινή ψυχοθεραπεία μέσω των group therapy έρχεται και συμπληρώνεται από τη γραπτή ψυχοθεραπεία που προσφέρουν τα 12 βήματα. Τα 12 βήματα είναι μια πάρα πολύ καλή διαδικασία που βοηθάει το χρήστη να εξελίξει την αυτογνωσία που του χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του. Η φιλοσοφία μας ταυτίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία των 12 βημάτων που βοηθούν τον χρήστη να χτίσεις τις αρχές και τις αξίες που χαθήκανε μέσα στη χρήση. Τα 12 βήματα αναπτύχθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 30’ από τον Bill Wilson και τον Dr. Bob Smith. Δυο ανθρώπους όπου αντιμετώπιζαν και οι δυο προβλήματα με το αλκοόλ και αγωνίζονταν χρόνια για να βρουν λύση στο πρόβλημα τους. Στη συνέχεια τα 12 βήματα χρησιμοποιήθηκαν και για τους ναρκομανείς με εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα. Από τότε τα 12 βήματα είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα όπου είναι ενταγμένο σε πολλές θεραπευτικές δομές σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Σουηδία κ.α. Στο κέντρο μας δουλεύονται τα 4 πρώτα βήματα που είναι η βάση των 12 βημάτων και προσφέρουν ότι ακριβώς χρειάζεται ένας χρήστης για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο των ουσιών. Άλλωστε θα ήταν μη εφικτό να δουλευτούν και τα 12 βήματα διότι μιλάμε για μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι που κρίνεται μη θεραπευτικό στο να παραμείνει ένας άνθρωπος τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα κέντρο. Στο κέντρο μας υπάρχουν θεραπευτές όπου οι ίδιοι έχουν δουλέψει τη διαδικασία των 12 βημάτων που φυσικά έχει λειτουργήσει πάνω τους όντας πρώην χρήστες και χρόνια καθαροί. Οπότε γνωρίζουν αυτή τη διαδικασία καλύτερα από τον κάθε ένα.