Πρόγραμμα

Απεξάρτηση από τον τζόγο

Τυχερά παιχνίδια για ψυχαγωγία εναντίων προβληματικού τζόγου. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίζουν για ψυχαγωγία. Ξέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να χάσουν και αν κερδίσουν είναι από τύχη. Οι εθισμένοι πιστεύουν ότι μπορούν να συμβάλλουν στο αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
Περιμένουν μια μεγάλη νίκη που θα λύσει όλα τους τα προβλήματα. Οι εθισμένοι ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορούν να χάσουν, η ψυχαγωγία έχει χαθεί και η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από το τζόγο. Αρνούνται την έκταση του προβλήματος και πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστεί από τους γύρω του.

Απεξάρτηση από τα ναρκωτικά

Ο εθισμός στα ναρκωτικά χαρακτηρίζεται από μια φυσική και ψυχολογική εξάρτηση από μια παράνομη ουσία. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι τοξικομανείς έχουν επιλέξει αυτό το τρόπο ζωής κάτι που είναι ανακριβής και αναληθής. Τις τελευταίες δεκαετίες η ιατρική κοινότητα έχει δεχτεί ότι ο εθισμός στα ναρκωτικά είναι ασθένεια. Λόγο αυτού αν έχετε αναπτύξει εθισμό στα ναρκωτικά χρειάζεται να αναζητήσετε βοήθεια από ειδικούς.

Απεξάρτηση από το αλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ εκτός από τις σωματικές βλάβες που μπορεί να επιφέρει όπως είναι η ηπατική ανεπάρκεια, διαταραχές του πεπτικού συστήματος, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο επιβαρύνει σοβαρά την εγκεφαλική λειτουργία και τη ψυχική υγεία. Ο αλκοολισμός συνδέεται άμεσα και με άλλα προβλήματα όπως είναι η βία, τα οικονομικά προβλήματα και προβλήματα με το νόμο. Το αλκοόλ καταβάλει αισθητά το μυαλό τη ψυχή και το σώμα. Το αλκοόλ επηρεάζει τους νευροδιαβιβαστές όπου είναι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία της διάθεσης, της συμπεριφοράς και άλλων σημαντικών λειτουργιών.